+386 5 90 77310

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne IoT rešitve na pametni platformi SMIP.

3 PORT vstopil v Iskratelov 4G/5G partnerski ekosistem

Objavljeno : 28 februarja, 2020

Skupaj z Iskratelom smo vzpostavili MVP rešitev v kateri smo pilotno digitalizirali del Iskratelove proizvodnje in jo povezali z oblakom prek 4G omrežja.

Omenjena MVP rešitev spada v področje sledenja procesov za pametne tovarne. Preko 3 PORT-ovega LTE gatewaya (SMIP Agent) pobira podatke neposredno iz stroja v Iskratelovi proizvodni liniji in prikazuje njegov status v realnem času. Za prikazovanje statusa stroja je bila uporabljena 3 PORT-ova generična rešitev SMIPeR na IoT platformi SMIP.

Pri minimalno sprejemljivem produktu (MVP) gre za verzijo produkta, ki omogoča podjetju vzpostavitev povratne zanke informacij z minimalno količino vloženega truda, sredstev in razvojnega časa. Gre za takojšni test ponudbe vrednosti, pri čemer nikjer v definiciji MVP ni rečeno, koliko te vrednosti mora biti že dejansko zagotovljene s tehnologijo. Minimalno sprejemljiv produkt je brez mnogih funkcionalnosti, ki se kasneje izkažejo za pomembne, po drugi strani pa je bistveno več kot prototip, ki ga občudujejo zgolj inženirji in drugi zaposleni v podjetju. Koncept minimalno sprejemljivega produkta govori predvsem o tem, da izdelek lahko postavimo pred stranke in merimo njihove reakcije.

Več …