+386 5 90 77310

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne IoT rešitve na pametni platformi SMIP.

SMIP predstavljen na srečanju Arabska pametna mesta 2014

Objavljeno : 12 novembra, 2014

Vizija potreb bodočih pametnih mest in par primerov podpore s pomočjo platforme SMIP na konferenci Arab Future Cities Summit v Dubaju.

Na prvi konferenci Arabska mesta prihodnosti (Arab Future Cities Summit) je direktor partnerske družbe Robotina d.o.o. g. Devid Palčič predstavil vizijo potreb bodočih pametnih mest in predstavil par primerov podpore s pametno platformo SMIP.

Summit_Agenda___Arab_Future_Cities_SummitV dneh 10. in 11. novembra je v Dubaju potekal osrednji dogodek Bližnjega vzhoda na temo Pametna mesta. prve konference Arab Future Cities Summit se je udeležilo več kot 350 visokih predstavnikov zainteresiranih strani mestnih regij, odmevnih državnih organov in vrhunskih tehnologov, ki predstavljajo vodilne svetovne blagovne znamke s tega področja in predstavilo pobude in iniciative za reševanje ključnih projektov na področju pametnega urbanega razvoja.

Dubai, ki bo gostitelj World Expo 2020, si prizadeva za uvrstitev med deset najboljših svetovnih trajnostnih mest, ki zagotavljajo tako prebivalcem in obiskovalcem zelo povezano, tehnološko-centrično okolje, zavezano k optimizaciji vseh virov.

Govornik na konferenci je bil tudi g. Devid Palčič, predsednik uprave družbe Robotina d.o.o, s prispevkom Nadzor in upravljanje pametnih mest: Da bi bili učinkoviti, nadzorni sistem morajo izpolnjevati številna tehnična, topološka, vzdržljivostna in druga merila. Kaj nadziramo? Kako to storimo? Kako dodajamo nove sisteme? Kako sistemi medsebojno sodelujejo, kako jih lahko upravljamo in kako jih je mogoče uporabiti za upravljanje mest? Mesto mora tudi komunicirati s svojimi uporabniki. Kako lahko to storimo učinkovito? In končno, kaj so platforme za sodelovanje in kako jih lahko uporabimo? V prispevku je tudi analiziral bodoče izzive in pokazal nekaj učinkovitih rešitev.

vir: http://www.smartcitiesdubai.com/