+386 5 611 7000

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne IoT rešitve na pametni platformi SMIP.

Bili smo na konferenci “Poslovni digitalni ekosistemi”

Objavljeno : 27 novembra, 2013

Digitalni ekosistemi, internet predmetov, brezžična senzorska omrežja: vse to je prihodnost, v katero se usmerjamo tudi v našem naše podjetju.

logo-iconV Novi Gorici je 25. novembra 2013 potekala konferenca “POSLOVNI DIGITALNI EKOSISTEMI”. Konferenco sta organizirali Informest in RRA severne Primorske d.o.o. Nova Gorica v okviru projekta iCon.Gre za projekt čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija, ki je namenjen povečanju konkurenčnosti slovenskih in italijanskih podjetij s pomočjo oblikovanja mrež in vzpostavljanja platform (tudi digitalnih), ki bodo okrepile sodelovanje med podjetji in spodbujale inovativnost.

Govora je bilo o bližnji prihodnosti, v kateri so predmeti med seboj povezani, se prepoznavajo, posredujejo podatke o sebi in postajajo pametni, ker lahko med seboj komunicirajo.

Gre za mrežo, ki temelji na avtonomnih elektronskih napravah, ki lahko pridobivajo podatke iz okolice, ki jih obdaja, te podatke lahko obdelajo in jih posredujejo naprej. V okviru projekta iCon se ustanavlja mreža/grozd za IOT – „ Internet of things oz. »Internet stvari“, torej okolje, v katerega vstopamo s svojim projektom SMIP tehnološke platforme za razvoj in implementacijo e-storitev interneta prihodnosti.

Cilj konference je bil mreženje podjetij, ki so že aktivna na tem področju, izmenjava informacij o dosežkih in konkretnih projektih, vzpostavitev dinamičnih omrežij sodelovanja v smeri identifikacije novih poslovnih priložnosti in v razvoju novih poslovnih modelov.

S svojo platformo SMIP želimo vstopiti zlasti na področje storitev za upravljanje pametnih hiši in upravljanja s proizvodnjo in porabo energije, vse v smeri približevanja paradigme „Pametno mesto (Smart City)“  našim uporabnikom, kot del strategije zagotavljanja celovite informacijske podpore lokalnim skupnostim in podjetjem.

Save