+386 5 611 7000

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne IoT rešitve na pametni platformi SMIP.

Kibernetska varnost Republike Slovenije v luči vedno pogostejših hekerskih vdorov

Objavljeno : 12 julija, 2017

Informacijski pooblaščenec, Urad Vlade RS za varovanje tajnih podatkov, SI-CERT in Inštitut za korporativne varnostne študije smo 16. junija v konferenčni dvorani Državnega sveta RS organizirali javni posvet z naslovom »Kibernetska varnost Republike Slovenije v luči vedno pogostejših hekerskih vdorov – smo pripravljeni nanje?« Namen posveta je bil poiskati odgovore o stanju in viziji razvoja na področju kibernetske varnosti države.

Kibernetska varnost Republike Slovenije v luči vedno pogostejših hekerskih vdoro

(vir: Youtube)

Panelisti so opozorili na splošno nizko zavedanje javnosti o dejanskih nevarnostih kibernetskih napadov na ključne sisteme države ter na posledično neustrezno pripravljenost ter nezadostne kadrovske in operativne zmogljivosti. Poudarjeno je bilo, da je treba izgraditi ekosistem informacijske varnosti, ki bo učinkovito uporabil razpoložljive resurse in povezal vse ključne deležnike.

Ob nekoliko različnih pogledih na potrebe po centralizacije virov zaščite, umestitvi in pristojnostih različnih organov so panelisti ocenili, da morata nastajajoča zakona o informacijski varnosti in kritični infrastrukturi čimprej ponuditi ustrezne normativne rešitve, ki jim mora slediti operacionalizacija v akcijskih načrtih in podzakonskih predpisih.

Po ocenah organizatorjev je dogodek, ki je bil zelo dobro obiskan, saj se ga je udeležilo več kot 100 slušateljev, pripomogel k večji ozaveščenosti o pomenu kibernetske varnosti.

Posnetek posveta je na voljo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=3DetpjJk0jw

 

(vir: Informacijski pooblaščenec <ipnet@ip-rs.si>, 11.7.2017)