+386 5 611 7000

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne rešitve na pametni platformi SMIP.

Luška dispozicija praznuje 20. obletnico

Objavljeno : 13 september, 2012

Septembra 2012 je bila 20. obletnica vpeljave elektronskega naročanja storitev v Luki Koper, rezultat našega uspešnega projekta SDISET.

Septembra 2012 je minilo dvajset let, odkar je v redni uporabi elektronska luška dispozicija za naročanje storitev in računalniška izmenjava podatkov med Luko Koper, pomorskimi agenti in špediterji.

Projekt SDISET je s svojo uspešno vpeljavo leta 1992 pomenil pravo revolucijo, saj je za vse neposredne uporabnike  pretovornih in skladiščnih storitev Luke Koper, to je špediterje in pomorske agente vpeljal izključno elektronsko naročanje del in tudi elektronsko povratno poročanje o izvedbi naročenih del.

Z elektronsko dispozicijo smo s projektom SDISET vpeljali tudi elektronsko potrjevanje prenosa lastništva med agenti in špediterji (dokument Brez zadržka), vzpostavili avtomatsko odpiranje blagovnih evidenc, razdolževanje centralne carinske skladiščne evidence tovora ter uvedli povratno elektronsko obveščanje naročnikov o izvršenih storitvah z elektronskimi dokumenti Vskladiščenje in , Izskladiščenje.

S tem so šle v zgodovino papirne dispozicije t.i. “rdeče” za vhod blaga, “modre” za izhod blaga in “rumene” za vsa dodatna dela znotraj carinske cone Luke Koper, ki so jih naročniki morali izpisovati v šestih kopijah …

 

Več o projektu SDISET dobite tu …