+386 5 611 7000

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne rešitve na pametni platformi SMIP.

Projekt SMIP.EU – nov korak za slovensko IoT platformo SMIP

Objavljeno : 21 junij, 2017

Slovenska IoT platforma SMIP je pridobila evropska sredstva za nadaljni razvoj naprednih funkcionalnosti na področju upravljanja energetske učinkovitosti.

SPIRIT SLO logoMGRT logo višjiESRR logo višji

Podjetje 3 PORT, informacijski inženiring d.o.o., Koper je bilo izbrano na javnem razpisu »Krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij« Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) za sofinanciranje operacije »Spletna platforma za nadzor in upravljanje pametnih naprav z namenom doseganja večje energetske učinkovitosti«

* SMIP logo manjsi SLOProjekt SMIP.EU - plakatV okviru projekta, ki ga izvajamo od 15. 6. 2017 in bo zaključen predvidoma do 5. 11. 2018, želimo izvesti funkcionalno in tehnološko nadgradnjo svoje platforme SMIP z novimi, zahtevnejšimi gradniki na aplikativnem nivoju, zlasti na področjih analiz velike količine podatkov, metod strojnega učenja, povezljivosti z drugimi sistemi (interoperabilnost), povezljivosti z različnimi napravami (protokoli) ter z razvojem algoritmov za optimalno povratno krmiljenja pametnih naprav.

Naš cilj je primarno zagotoviti podporo na področju optimizacije energetske učinkovitosti, z vizijo nudenja aplikativne podpore tudi zahtevnejšim projektom na različnih vertikalnih področjih od pametnih mest  do industrije 4.0.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj .

Kontaktna oseba za informacije o izvajanju projekta:
mag. Marjan Marušič, univ. dipl. inž. rač.
(e-mail: marjan.marušič@3-port.si; Telefon: 05 611 7000)