+386 5 611 7000

Rešitve na ključ

Razvijamo aplikativne rešitve, v celoti prilagojene vašim
specifičnim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Povprečno 1000 informacij mesečno

Objavljeno : 24 marec, 2011

Koliko lokacijskih informacij morate izdati na mesec? Ali bi se obremenitev občinskega urada zmanjšala, če bi občan lahko takoj prejel neuradno informacijo iz avtomata?  iLOKI je spletna aplikacija, namenjena pridobivanju informacij o namenski rabi zemljišča.

Storitev v dejanskem času vrne informacijo o namenski rabi zemljišča za izbrano parcelo na območju občine.

Aplikacija iLOKI je od avgusta 2007 dalje dostopna na spletnem portalu Mestne občine Koper, vključena med e-storitve za občane. Veliko jo koristijo tudi nepremičninske agencije in prodajni posredniki.

Ker v MO Koper podpirajo razvoj aplikacij za e-občane in e-poslovanje, je v aplikacijo iLOKI vključena tudi neposredna povezava na aplikacijo za oddajo e-vloge LOKI.  Tako lahko občan – zainteresirani uporabnik, ki je preko iLOKI preko spleta pravkar pridobil neuradno informacijo, ki v velikem številu primerov že zadošča kot prva informacija, po potrebi lahko takoj tudi nadaljuje z oddajo e-vloge za pridobitev uradne pisne informacije.

E-vloga za LOKI je spletna forma, ki se že predizpolni s podatki iz iLOKI. V ozadju spletna aplikacija komunicira z zalednim sistemom za pisarniško poslovanje VOPI tako, da je elektronska vloga neposredno zajeta v VOPI. Procesni del, ki je isti kot ga uporablja aplikacija iLOKI za pripravo spletne informacije, obdela vlogo ter pripravi in izpolni celoten izhodni dokument, npr. Informacijo o namenski rabi zemljišča. Uslužbenec že izdelan dokument v VOPI-ju le pregleda, po potrebi uredi ali kaj dopolni in overi s podpisom pred predajo dokumenta v izhodno pošto za pošiljanje stranki.

Ta elektronska storitev MO Koper je za občane/podjetja dokaj popularna, saj je povprečno število preko portala podanih informacij nekaj čez 1000 na mesec v triletnem obdobju od vpeljave iLOKI avgusta 2007 do decembra 2010. Ustrezna temu je tudi razbremenitev uslužbencev v Uradu za okolje in prostor z rutinskim deli, skrajšan čas do izdaje dokumentov in verjetno tudi zmanjšano število človeških napak.

2010-iloki-promet-600

Več o iLOKI dobite tu »