+386 5 611 7000

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne IoT rešitve na pametni platformi SMIP.

VOPI v oblaku

Objavljeno : 2 januarja, 2014

Letos praznujemo 20. obletnico predaje dokumentnega sistema VOPI za vodenje postopkov in pisarniško poslovanje v uporabo.  Ob tej priložnosti smo pripravili posebno ponudbo – VOPI v oblaku.

upza-karticeLeta 1994 smo s projektom UPZA Vodenje upravnih zadev, ukinili kartotečni evidenčni sistem v glavni pisarni občinske uprave takratne občine Koper ter vpeljali elektronsko evidentiranje in nato tudi hranjenje dokumentov.  Na osnovi pozitivnih uporabniških izkušenj smo s projektom VOPI – Vodenje postopkov in Pisarniško poslovanje  izvedli reinženiring sistema UPZA v MO Koper ter vzpostavili enotno podatkovno osnovo za vodenje upravnih in drugih postopkov v glavni pisarni  ter za podporo različnim postopkom v uradih in v tajništvih uradov.

Z enotno podatkovno bazo je bila postavljena tudi potrebna podatkovna infrastruktura za nadaljnji razvoj različnih funkcionalnosti sistema VOPI, kot tudi za razvoj skupine specifičnih namenskih aplikacij za podporo ključnim procesom v posameznih uradih občinske uporave. Skupino teh aplikacij danes enotno imenujemo 3OIS – Občinski Informacijski Sistem.

Aplikacija VOPI je v 20 letih redne uporabe na podlagi pozitivnih izkušenj uporabnikov doživela veliko dograditev, sprememb, prilagoditev in nadgradenj, vgrajenih je bilo veliko avtomatizmov in zalednih servisov, dokumenti iz dokumentnega sistema so tudi neposredno povezani z bazo prostorskih podatkov in tako pooblaščenim uporabnikom dostopni tudi neposredno iz GIS pregledovalnik 3MAP.

Danes je VOPI spletna aplikacija, njen razvoj pa nam, tako kot vsa ta leta, diktirajo potrebe in želje uporabnikov.

Več o zadnji različici VOPI-ja dobite tukaj …