+386 5 90 77310

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne IoT rešitve na pametni platformi SMIP.

Namenske aplikacije za občinsko upravo

Namenske aplikacije iz skupine aplikacij 3OIS (“občinski informacijski sistem”) so namenjene podpori specifičnim procesom na posameznih delovnih področij občinske uprave, zlasti na področjih pridobivanja občinskih prihodkov.

Za vse namenske aplikacije  je značilno, da temeljijo na skupni podatkovni infrastrukturi, torej koristijo enotne osnovne šifrante. Prav zaradi tega so namenske aplikacije lahko podatkovno in postopkovno povezane tudi z dokumentnim sistemom VOPI, od koder prevzemajo vhodne podatke v obdelavo (npr. podatki iz prejetih vlog) ter vračajo podatke vezane na izvajanje postopka (npr. izdelani izhodni dokumenti).

Različne namenske aplikacije, kot npr. NUSZ, LOKI, KOPR, ipd, so dodatno podprte tudi s podatki iz baze prostorskih podatkov ter z GIS pregledovalnikom 3MAP. GIS orodja omogočajo dodatni, prostorski pogled nad podatki ter neposredno iz njega dostop do dokumentov. Na ta način je za uporabnika izvajanje postopkov ter usklajevanje podatkov bolj pregledno, predvsem pa enostavnejše.