+386 5 611 7000

Rešitve na ključ

Aplikativne rešitve v celoti prilagojene vašim zahtevam in potrebam.

Poslovni procesi

Vaš partner pri razvoju in programiranju na ključ.

Internet predmetov

Pametne IoT rešitve na pametni platformi SMIP.

Pravna obvestila

Zadnjič posodobljeno 25. maja 2018

1. Splošne informacije

Lastnik domene 3-PORT.SI ter domen 3-PORT.EU in 3-PORT.COM je podjetje 3 PORT d.o.o., Vojkovo nabrežje 30a, 6000 Koper, Slovenija.

Ta pravna obvestila se nanašajo na zgoraj navedena spletna mesta ter na podomene PORTAL.3-port.si; GEOPORTAL.3-port.si in DEMO.3-port.si. Z uporabo teh spletnih mest se strinjate, da hranimo in obdelujemo vaše podatke na načine, navedene v spodnjih izjavah.

2. Izjava o odgovornosti

S pričujočimi spletnimi stranmi želi podjetje 3 PORT izboljšati dostop javnosti do informacij o svojem delu, pobudah, raziskavah, projektih v teku, realiziranih rešitvah, kakor tudi o kolektivu, ki tvori 3 PORT. Naš cilj je objavljati pravočasne in točne informacije, če pa kljub temu odkrijete morebitno napako in nas na njo opozorite, jo bomo poskušali čimprej odpraviti. Podjetje 3 PORT ne prevzema nikakršne pravne ali druge odgovornosti glede informacij na teh spletnih mestih.

Informacije na teh spletnih mestih so:

 • izključno namenjene splošnemu informiranju;
 • niso nujno celovite, popolne, točne ali posodobljene;
 • lahko vključujejo povezave do zunanjih spletnih strani, nad katerimi nimamo nadzora in za katere ne moremo prevzeti nikakršne odgovornosti;
 • niso strokovni nasveti (če potrebujete konkretne nasvete, nam pišite na e-naslov info@3-port.si.

Čeprav si neprestano prizadevamo, da bi čim bolj zmanjšali število napak, nastalih kot posledica tehničnih težav, se lahko zgodi, da se določeni podatki ali informacije pojavijo v datotekah ali formatih, ki niso povsem brez napak, kar lahko vpliva na izvajanje ali onemogoči delovanje naših storitev. 3 PORT zato zavrača vsakršno odgovornost za težave, ki jih povzroči uporaba teh ali katerih koli zunanjih spletnih strani.

Ta izjava pa ne omejuje odgovornosti 3 PORT d.o.o. za kakršno koli delovanje v nasprotju z veljavno zakonodajo, niti ne izključuje odgovornosti podjetja za dejanja, za katera izključitev odgovornosti ni zakonsko dovoljena.

3. Informacije o avtorskih pravicah

Reprodukcija je dovoljena pod pogojem, da so uporabljeni viri vidno označeni, razen če ni drugače določeno. Kjer je potrebnopridobiti dovoljenje za razmnoževanje ali uporabo pisnih ali večpredstavnih informacij (zvoka, slik, programske opreme ipd.), pridobljeno dovoljenje razveljavi zgoraj navedeno splošno dovoljenje in mora jasno navesti vse omejitve v zvezi z uporabo zadevnih informacij.

4. Kako ravnamo z vašo elektronsko pošto?

Na številnih spletnih straneh na strežniku 3 PORT d.o.o. se nahaja povezavo „Kontakt“, s katero nam lahko pošljete elektronsko sporočilo v kontaktni poštni predal. Pri pošiljanju takega sporočila bodo zbrani zgolj tisti osebni podatki, ki so nujno potrebni za posredovanje odgovora. Če imate kakršna koli vprašanja glede obdelave vaše elektronske pošte in osebnih podatkov, jih vključite v vaše sporočilo, mi pa se bomo potrudili, da vam nanje ustrezno odgovorimo. 

5. Kako ravnajte z našo elektronsko pošto?

Elektronska sporočila in vse morebitne priloge, ki jih prejmete, lahko vsebujejo zaupne in/ali privilegirane informacije in so last 3 PORT d.o.o. ter so namenjena izključno naslovniku. V kolikor ste sporočilo prejeli pomotoma, Vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo pa takoj uničite. Kakršno koli nepooblaščeno razkritje, distribucija ali kopiranje vsebine sporočila je izrecno prepovedano. Mnenja vsebovana v tem elektronskem sporočilu ne odražajo nujno tudi stališča podjetja 3 PORT d.o.o. Elektronska sporočila so pregledana z antivirusnim programom.

6. Kaj so elektronske storitve, ki jih nudimo?

Elektronske storitve na strežnikih 3 PORT d.o.o. so spletne storitve, namenjene  izmenjavi podatkov med uporabniki storitev na eni strani in med spletnimi aplikacijami na strežnikih 3-port.si ali poddomena.3-port.si na drugi strani. Na strežnikih 3 PORT d.o.o ponujamo  naslednje vrste elektronskih storitev:

 1. poslovne storitve in aplikacije za naše stranke/uporabnike, do kateri imajo pravico dostopa le registrirani uporabniki stranke.
 2. javno dostopne storitve in demo storitve, ki državljanom, medijem, podjetjem, upravam in osebam, ki sprejemajo odločitve, zagotavljajo preprost in učinkovit dostop do informacij, s čimer povečujejo preglednost in izboljšujejo razumevanje naših storitev in produktov;
 3. interaktivne komunikacijske storitve, ki izboljšujejo stike z državljani, podjetji, civilno družbo in javnimi subjekti, s čimer spodbujamo izmenjavo mnenj in vzpostavljanje mehanizmov za pridobivanje povratnih informacij, ter na ta način prispevajo k oblikovanju dejavnosti, storitev in produktov 3 PORT d.o.o. ;

7. Izjava o varovanju zasebnosti

Čeprav lahko po večini spletnih strani brskate brez navedbe osebnih informacij, boste v nekaterih primerih morali posredovati nekatere osebne podatke zaradi zagotavljanja elektronskih storitev, ki jih želite uporabiti. Podjetje 3 PORT d.o.o. je zavezano varovanju zasebnosti uporabnikov. Politika zaščite izhaja iz nacionalnega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in evropske direktive General Data Protection Regulation (GDPR). Če se od vas zahtevajo taki podatki, se s slednjimi ravna v skladu z določbami iz zgoraj navedene uredbe.

Spletne strani 3 PORT d.o.o. lahko vsebujejo tudi povezave do spletnih strani tretjih. Ker nad temi stranmi nimamo nikakršnega nadzora, vam svetujemo, da si preberete njihove izjave o varovanju zasebnosti.

7.1.  Kateri podatki se zbirajo:

Namen uporabe teh podatkov in tehničnih sredstev, ki jih uporabljamo za zbiranje osebnih podatkov je izključno v obsegu, ki je potreben za dosego cilja storitev. Podatki se ne bodo uporabljali za kakršen koli namen, ki ne bi bil združljiv s takim ciljem.

7.1.1   Informacije, ki jih lahko pridobimo od vas so:

 1. Informacije, ki nam jih posredujete z izpolnitvijo obrazcev na naši spletni strani. To vključuje informacije, ki jih zagotovite ob registraciji za uporabo naše spletne strani oz. ko se naročite na naše storitve, zahteve in vloge za dodatne storitve (vključno s poizvedbami, ponudbami in promocijo), s povpraševanje ali s poročanje o ugotovljenem problemu. Podatki lahko vključujejo informacije, vendar ni omejeno na to, kot so vaše ime, naslov, telefon in e-poštni naslov.
 2. Da bi izboljšali komunikacijo z vami, kot tudi izboljšali naše izdelke in storitve, lahko od vas zahtevamo, da nam posredujete več informacij o vas, kot npr. vaši poklicni interesi in vaše izkušnje z nami, kakor tudi podrobnejše kontaktne preference. Ko nam posredujete kakršne koli osebne podatke, se strinjate, da jih lahko uporabimo v skladu z našimi storitvami in vašimi izraženimi željami.
 3. Če nam pišete, lahko hranimo korespondenco.
 4. Lahko vas prosimo, da izpolnite ankete, ki jih uporabljamo v raziskovalne namene, čeprav vam ni treba odgovoriti na njih.
 5. Podrobnosti o transakcijah opravljenih preko naših spletnih strani.
 6. Podrobnosti o vaših obiskih posameznih strani oz. virih do katerih ste dostopali ali si jih pretočili.

7.1.2  Informacije o IP naslovih:

Zbiramo lahko podatke o računalniku, vključno z IP naslovom, če je na voljo, operacijskem sistem in vrsti brskalnika v analitične namene. Ti podatki so statistični podatki o vzorcih obnašanja obiskovalcev in uporabnikov, namenjeni izboljšanju storitev, in ne opredeljujejo posameznega uporabnika.

7.1.3  Piškotki:

Skladno z zakonom lahko na vašem računalniku shranjujemo t.i. piškotke, ki so bistveni za pravilno delovanje spletne strani, in tudi druge nebistvene piškotke, če od vas predhodno pridobimo dovoljenje. Na naših spletnih straneh uporabljamo bistvene piškotke in tudi nekatere nebistvene piškotke. Te tehnologije ne uporabljamo, da bi sledili posamezniku oz. ga na nek način identificirali, temveč za pridobivanje podatkov o uporabljenih računalniških sistemih za izboljševanje naših storitev. Brez pridobljenih informacij o sistemih, ki nam dovolijo uporabo teh piškotkov ne bi mogli zagotavljati storitev, ki jih izvajamo. Za podrobne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, in namene, za katere jih uporabljamo, si poglejte našo Izjavo o piškotkih.

7.2. Kje hranimo vaše podatke:

 1. Vse informacije, ki nam jih posredujete hranimo na naših varnih strežnikih.
 2. Kjer smo vam dodelili oz. kjer ste si sami določili geslo, ki vam omogoča dostope do posameznih storitev, ste dolžni ta gesla čuvati kot zaupna. Teh gesel ne izdajte nikomur.
 3. Podatke, ki jih pridobimo od vas, se hranijo na strežnikih znotraj Evropske skupnosti (ES). Kljub temu lahko preko spletnih aplikacij ali dostopov podatke obdeluje tudi osebje, ki deluje izven ES in izvaja storitve neposredno za nas ali izvaja storitve, kot ponudnik ali izvajalec spletnih storitev na naših strežnikih. To osebje lahko med drugim izvaja administriranje storitev na 3-port.si ali  poddomena.3-port.si, izpolnjuje vaša naročila, obdeluje podatke o vaših plačilih in tudi zagotavlja podporo storitvam na poddomena.3-port.si.  Z oddajo vaših podatkov se strinjate s tem skladiščenjem ali obdelavami.

7.3.  Katere osebe imajo dostop do vaših podatkov:

 1. Vaše osebne podatke ne bomo razkrili tretjim osebam razen v primeru pravnih obveznosti. V tem primeru vas bomo pred dejanjem obvestili.
 2. Prosimo bodite pozorni in se seznanite tudi s pravnimi obvestili, če so posebej navedena pri storitvah na poddomena.3-port.si.

7.4.  Kako dostopati do informacij, kako preveriti njihovo točnost in kako jih po potrebi popraviti:

Kot oseba, katere podatki se obdelujejo, imate pravico, da ugovora obdelavi osebnih podatkov na podlagi utemeljenih razlogov, razen če so bili predloženi podatki z namenom izpolnitve zakonske obveznosti, če so podatki potrebni za izvedbo naročila, v zvezi s katero ste ena od pogodbenih strank, ali če se uporabljajo za namen, za katerega ste vi dali svojo izrecno privolitev.

7.5.  Kako dolgo se hranijo vaši podatki:

Podatke hranimo le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev namena zbiranja in nadaljnje obdelave vaših podatkov.

8. Spremembe

Vse spremembe teh pravnih obvestil bodo objavljene na tej strani.

9. Stik

Vprašanja, ki se nanašajo na to politiko zasebnosti lahko naslovite na pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov (VOP) na e-naslov  dpo [at] 3-port.si ali nam pišete na:

Pooblaščenec VOP
3 PORT d.o.o.
Vojkovo nabrezje 30a
SI - 6000 Koper
Slovenia